/ April 2, 2019/

Als senior webredacteur vorm je samen met de andere webredacteur een hecht duo bij onze opdrachtgever. Samen zorgen jullie voor de juiste doorontwikkeling van de contentstrategie van een internationaal consumentenplatform. Met een set nieuwe kpi’s ga je aan de slag om de nieuwe contentstrategie te borgen.

Dit ga je doen als Senior Webredacteur

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het uitdragen en ontwikkelen van de visie en strategie op content voor een internationale consumentenplatform.
 • Jouw focus hierin ligt in het uitdragen en delen van de strategie en werkwijze met andere teams binnen de organisatie. Je focus ligt op het optimaliseren van processen. Dit kan het productieproces (van planning, ontwikkeling, publicatie en beheer), maar ook de lijn van samenwerking met interne of externe opdrachtgevers zijn.
 • Je neemt deel aan het editorial board waarin afstemming, mede o.b.v. de (overall) content marketingkalender, plaatsvindt over contentcreatie op de verschillende kanalen.
 • Je voert proactief overleg met interne en externe betrokkenen omtrent de content
 • Je draagt ideeën en input aan om de samenwerking tussen het Digital Marketing Team en andere content creators vorm te geven. Dit kan een aangescherpte contentformule zijn, een planningstool of een nieuwe manier van Agile werken.

Verder zullen ook de volgende redactionele taken onderdeel uitmaken van je werkweek:

 • Invoeren van tekst en beeld in het CMS.
 • Actueel houden van de content op de website.
 • Op basis van data coördineer je de productie van content voor de website.
 • Je schrijft en redigeert teksten en stuurt externe bureaus aan.
 • Je initieert en leidt de contentmarketingprojecten van begin tot eind.

Dit wordt je werkomgeving

Het team, bestaande uit 8 specialisten, werkt volgens de Holacracy-methode: zelfsturende teams waarin mensen geen functies hebben, maar rollen. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar krijgt tegelijkertijd veel (creatieve) vrijheid. Door deze dynamische en transparante structuur zijn ze in staat snel mee te bewegen: een absolute vereiste in een snel veranderende digitale wereld.

Wat vragen wij van je?

Je hebt een HBO werk- en denk niveau en minimaal 5 jaar ervaring op een online redactie bij een sterk content gedreven online organisatie. Je bent strategisch sterk onderlegd en hebt ervaring in het ontwikkelen van contentstrategieën om de juiste bezoeker(s) op online platforms aan te trekken, vast te houden en terug te laten keren. Hierin ben je gewend om data gestuurd te werken en ben je ROI gedreven. Wij verwachten dan ook dat je analytisch bent ingesteld en cijfermatig sterk bent.  
Je bent van nature nieuwsgierig en leergierig. Je test of je ideeën effect hebben en bent in staat om verschillende contentdoelen en ontwikkelprocessen te managen. Ook ben je in staat om productieprocessen en de samenwerking met stakeholders in kaart te brengen en te optimaliseren. Je staat stevig in je schoenen en je weet de juiste afweging te maken tussen de belangen van het team, de organisatie en externe partners.

Voor jou is de wereld van creatieve en scherpe webteksten, thesauri, tags, personalisatie en SEO-gedreven content een vast gegeven. Je werkt zelfstandig, planmatig en hebt geen probleem met deadlines. Vanzelfsprekend spreek en schrijf je uitstekend Nederlands en Engels en beschik je over sterke communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

Dit hebben we te bieden

Als jij onze opdrachtgever komt versterken als Senior webredacteur, dan kom je terecht in een team van gedreven en enthousiaste collega’s.

Dit is wat je verder van ons mag verwachten:

 • Een marktconform salaris
 • Een premievrij pensioen
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, de duur van één jaar
 • 31 verlofdagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Een volledige reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer als je dagelijks met het Openbaar Vervoer reist
 • Een brede, uitdagende baan met inhoudelijke ontwikkelingsmogelijkheden en aandacht voor personal development
 • Een inspirerende werkomgeving op ons hoofdkantoor in Den Haag

Iets voor jou?

Solliciteer dan voor dinsdag 9 april a.s. via een korte brief mét motivatie. Vergeet ook niet je C.V. mee te sturen. Wie weet verwelkomt onze opdrachtgever je binnenkort op ons kantoor!

Branche: Marketing/Communicatie
Duur: Full Time
Locatie: Den Haag

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx
Share this Post